Mijn solotrip naar San Francisco

Bron foto: The Huffington Post

Mijn eerste solotrip was een midweekje Berlijn in 2013, een van mijn favriete steden so far. Ik was al vaker in Berlijn geweest en na een vervelende break-up leek het me lekker om even iets compleet voor mezelf te doen. Ik was nogal huiverig voor hostels en boekte een hotelkamer. Gevolg: de hele tijd alleen. Ondanks dat ik daar toen behoefte aan had, vond ik het achteraf wel jammer dat ik geen nieuwe mensen heb leren kennen. Dat zou ik de volgende keer anders doen.

Nadat ik afstudeerde, werkte ik voor een offshore engineering bureau met gezellige expats als collega’s. Deze twenty-somethings kwamen van over de hele wereld en ieder vrij moment werd besteed aan reizen. Door hen werd ik nieuwsgierig naar hostels. Waar ik voorheen het idee had dat hostels vooral bedoeld waren voor middelbare scholieren, was ik er inmiddels van overtuigd dat het bij uitstek de beste plek is om nieuwe mensen te leren kennen.

In 2015 kocht ik een rugtas en een Eurrail pas waarmee ik 4 weken onbeperkt door Europa kon reizen. Ik had van te voren niets vaststaan, alleen dat ik zou beginnen in Barcelona. Tijdens deze trip reisde ik voornamelijk door Spanje en Portugal, gewoon omdat ik het er ontzettend naar mijn zin had.  Ik verbleef in hostels, ontmoette toffe mensen en had de tijd van mijn leven!

Inmiddels zijn we al bijna twee jaar verder en het soloreizen begon weer te kriebelen. Het checken van skyscanner is als een soort hobby voor mij en ik doe dit stiekem iedere week, soms zelfs meerdere keren. en zag een retourtje San Francisco voor maar €450,-! San Francisco en Seattle staan beiden hoog op mijn bucket list. Dus ik hoefde geen moment na te denken en boekte de vlucht.

In juni ga ik dus drie weken naar de oostkust van de VS. Ik heb nog geen vaste planning gemaakt. Dus ik weet nog niet of ik Seattle ook ga bezoeken. Voor de eerste paar dagen heb ik een hostel in San Francisco geboekt en de kaartjes voor Alcatraz zijn al binnen 🙂

Op mijn blog wil ik regelmatig schrijven over de voorbereidingen van deze trip en ik wil ook vanuit San Francisco verslag gaan doen. I’m so excited!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s