Verassend broodje hummus

Merel_Roest_pistolet_hummus_pittige_pepitamix

Vegetariër mag ik mezelf niet noemen, maar sinds een paar weken probeer ik het eten van vlees wel te beperken. Opzoek naar lekkere alternatieven dus!

Ik vind het erg lekker om brood met vleeswaren te beleggen, zoals kipfilet, rosbief en rollade. Maar omdat ik veel minder vlees wil eten, haal ik dit sinds twee weken bewust niet meer in huis. In plaats daarvan heb ik ander lekker (vegetarisch) broodbeleg gekocht. Zo vind ik hummus ontzettend lekker, vooral die van het merk Sabra. Op de markt heb ik avocado’s ingeslagen (guacamole!) en de spreads van Kesbeke zijn ook heerlijk voor op brood.

Délifrance, het restaurant waar je lekkere broodjes kunt eten, had onlangs een winactie. Verzin een recept voor een broodje maak kans op een workshop broodbakken in Parijs, een jaar langs gratis lunchen en je broodje op de kaart. Ik wil al een tijdje een cursus brood bakken volgen en hoe leuk is het om dit in Parijs te doen? Heel leuk!

Het viel me op dat Delifrance weinig vegetarische en veganistische broodjes op hun kaart heeft staan. Daarom stuurde ik mijn recept voor een broodje hummus in. Een lekker broodje voor zowel de carnivoren, omnivoren en herbivoren van de samenleving. En nu duimen 🙂

Broodje hummus

Mijn broodje is een rustieke pistolet met hummus en bevat verschillende texturen en smaken. Door de pittige pepitamix wordt het broodje lekker knapperig.  Je kan natuurlijk ook andere (pittige) nootjes gebruiken. Ik had deze over van een feestje, maar ik moet zeggen dat ik het een topcombo vind! De komkommer en tomaat maken het broodje heerlijk fris, een goede tegenhanger van de hummus en de pittige nootjes.

Ingrediënten

De ingrediënten van het broodje zijn:
1 pistolet, ik gebruikte de rustieke pistolet van Albert Heijn Excellent
Hummus, ik gebruikte het merk Sabra.
Komkommer
Cherrytomaten of snoeptomaten
Pittige pepitamix (nootjes), ik gebruikte die van Aldi
Gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze

Je maakt het broodje als volgt. Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakjes en leg dit even apart. Snijd de pistolet door midden en besmeer beide helften met hummus. Vervolgens bestrooi je gerookte paprikapoeder op één helft van het broodje. Beleg de andere helft eerst met plakjes komkommer, daar op wat plakjes tomaat en top het af met de pittige pepitamix. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s