Stevige zoete currysoep (vegan)

Currysoep bovenaf

Een stevige soep is voor mij het ultieme comfort food. Zoals ik in het recept voor mijn broodje hummus al aangaf, eet ik bijna geen vlees meer. Deze vegan soep is van zichzelf zo lekker en vullend dat je het ook niet mist.

Deze stevige soep voldoet als maaltijd, maar je kan er nog wat proteïne aan toevoegen. Dat vind ik zelf fijner en vollediger. (Magere) kwark/yoghurt of cottage cheese is er erg lekker bij. Ik serveerde de soep met naanbrood.

Je kan dit recept ook prima gebruiken voor het maken van een curry. Voeg dan wat minder water toe en serveer de curry met rijst.

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

500 Gram zoete aardappel

250 Gram wortel

1 Rode paprika

Verse koriander

1 Medium ui

3 Tenen knoflook

25 Gram Patak’s Kruidenpasta in de smaak Madras

1 Tablet van Zonnatura biologische groentebouillon

50 Gram santen kokoscrème

600 Mililiter water

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Was en schrap de wortels en snijd deze in kleinere stukjes. Zet dit even apart.

Snijd de paprika in kleine stukjes en zorg dat deze gescheiden blijft van de andere ingrediënten.

Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander fijn. Je kan de steeltjes gerust meehakken.

Pak een grote diepe pan en voeg wat olie en de madras pasta toe. Fruit de ui tot deze zacht is en voeg dan de knoflook toe. Als de knoflook begint te geuren voeg je de zoete aardappel en de wortel toe. Laat dit even meebakken en zorg dat alles een laagje van de madras kruiden heeft. Voeg het water, de koriander en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat het 15 minuten koken.

Na 15 minuten begint de zoete aardappel al lekker zacht te worden. Je merk dat de soep hierdoor wat dikker wordt. Voeg nu de santen toe en laat alles vervolgens nogmaals 15 minuten doorkoken.

Nu is het tijd om de soep te pureren. Ik houd niet zo van een hele gladde massa en vind het lekkerder om nog wat te kunnen kauwen. Daarom stop ik met pureren als er nog flink wat stukjes zoete aardappel en wortel in de soep zitten. Als je de soep te dik vindt kun je nog wat water toevoegen. Doe dit beetje bij beetje en proef tussendoor. Anders heb je kans dat je soep te flauw wordt.

Als de soep voor jou de gewenste dikte heeft, voeg je de paprika toe. Doordat de paprika niet is meegekookt, zijn deze stukjes nog lekker knapperig. In principe is de soep nu klaar om te serveren. Je kan hem nog kort op het vuur zetten als je veel warmte bent verloren met het pureren.

Eet smakelijk!

Currysoep zijaanzicht

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s