Groupon review: Dineren bij Mio Papà in Rotterdam

Als echte foodie en avonturier vind ik Groupon een leuke manier om nieuwe hotspots te leren kennen. Hierdoor heb ik regelmatig fijne kappersbezoekjes gehad en heerlijk gegeten. Maar het gebeurt ook wel eens dat je als enige koppeltje in een muf restaurant zit, met enkele andere Grouponners. Lekker awkward.

Tijdens mijn laatste diner kreeg ik het idee om Groupon ervaringen te reviewen. Zo weet jij of deze deal en deze plek de moeite waard zijn. In deze eerste review trap ik af met een diner bij Mio Papà, een Italiaans restaurant in Rotterdam Zuid. Wil je weten of dit een aanrader is? Lees dan snel verder!

Waarom heb ik deze bon gekocht?

Zowel mijn vriend en ik zijn gek op Italiaans eten. Het restaurant was op loopafstand. Dus het leek ons leuk om een keer uit te proberen.

Wat is de Groupon deal?

€32,50 voor een driegangen menu à la carte voor twee personen. Drankjes zijn niet inbegrepen.

Verwachting vooraf

Op Groupon als op Tripadvisor krijgt dit restaurant 3.5 van de 5 sterren. Ik verwacht geen culinair hoofdstandje, maar wel lekker te kunnen eten. Op Groupon staan begeleidende foto’s van een zeevruchten pasta en persoon die verse tagliatelle maakt. Ze zien er uit als stockfoto’s. Stiekem houd ik in mijn achterhoofd dat ik voor €16,25 per persoon geen zeevruchtenpasta mag verwachten. Anyway, we gaan er blanco in!

Eerste indruk van Mio Papà

Restaurant Mio Papà zit in het Art Hotel en ligt letterlijk naast metrostation Rijnhaven. Van buitenaf een groot grijs massaal gebouw met aan de straatkant iets wat op een bruine kroeg lijkt. Het is niet helemaal duidelijk waar de ingang is, maar je moet letterlijk bij het Art Hotel naar binnen.

Mio Papà is in dezelfde stijl uitgevoerd als het Art Hotel, een explosie aan kitscherigheid. Geen stijl is ook een stijl, zegt mijn moeder altijd. Niets Itialiaans aan, maar stiekem vind ik dat wel grappig. Je weet het niet, schijn kan bedriegen en hopelijk worden we postief verrast!

Bij binnenkomst worden we ontvangen door de manager. Hij vraagt of we hier zijn met een Groupon bon en wil deze meteen ontvangen. We vroegen of we dit na het diner konden doen, want mijn vriend moest de bon even opzoeken in zijn telefoon. Hij vond dit maar lastig.

Het is 19:15 en we worden naar ons tafeltje begeleid. Mijn vriend gaat even naar het toilet. In die paar minuten dat hij weg is komen er twee verschillende serveersters langs met de vraag of ik de Groupon bon kan laten zien. Waarom de haast? Als ik die bon niet kan vinden betalen we de volle mep, dat is ons risico. Maargoed, misschien hebben ze hier een goede reden voor.

Er zitten er slechts twee andere stelletjes in het restaurant. De sfeer is best wel suf en ongezellig, maar dat mag onze pret niet drukken! Vincent bestelt een cuba libre (€7) en ik een moscow mule (€7) en ondertussen bekijken we de kaart.

Ik had van te voren de menukaart opgezocht op internet, maar als Grouponner krijg je een uitgeklede versie van de reguliere kaart. Bij het voor- hoofd en nagerecht kun je kiezen uit 2 tot 3 opties. Voor sommige gerechten wordt een meerprijs gerekend. Opzich niet erg, maar dat hadden ze er wel bij mogen vermelden op Groupon.

Groupon review Mio Papa Rotterdam cocktails

De bediening is vriendelijk en redelijk vlot. We ontvangen onze drankjes snel. Helaas slaan ze de plank finaal mis bij beide cocktails. Ze smaken werkelijk nergens naar, ja misschien naar slappe aanmaaklimonade. Veel te waterig, jammer. Hierdoor vrees ik voor wat er de rest van de avond gaat komen.

Als voorgerecht kies ik voor gefrituurde courgettepannekoekjes met dille, geserveerd met yoghurtdip. MIjn vriend neemt de Carpaccio van Argentijns rund met pestodressing, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en verse rucola.

Groupon review Mio Papa Rotterdam courgette pannenkoekjes

Op bovenstaande foto zie je de courgettepannekoekjes. De presentatie is een beetje sober en de pannekoekjes zien er niet zo smakelijk uit. Qua textuur lijken de pannekoekjes op viskoekjes. Ze hebben zich helemaal volgezogen met frituurvet en de smaak van courgette en dille is niet te bekennen. De yoghurtdip lijkt op een volle griekse yoghurt met een rode dressing die neutraal smaakt, geen idee wat het voor moet stellen. Het is niet smerig, maar ook niet echt lekker. Het valt als een baksteen op je maag, zo zwaar.

Groupon review Mio Papa Rotterdam carpaccio

Het carpacciovlees was prima. Je zou denken dat er dan nog weinig mis kan gaan. Toch weten ze het bij Mio Papà te verkrachten met overdosis van mierzoete honingmosterddressing. Dat is echt nergens voor nodig.

Normaal bestellen we graag verschillende hoofdgerechten, zodat we van elkaar kunnen proeven (of eigenlijk wil ik vooral van Vincent’s gerecht proeven ;). Echter spelen we dit keer op safe en kiezen beiden voor de enige pizza op het Groupon menu: de margarita. Niet echt een showstopper om gasten mee te imponeren. Om hem toch een beetje op te pimpen vragen we er salami op.

Inmiddels is het restaurant gevuld met een grote groep bejaarden die in het hotel overnacht. Zal social proof de reden zijn dat Mio Papà ervoor kiest om alvast wat Groupon koopjesjagers te gast te hebben? Iedereen eet liever in een restaurant waar al wat mensen zitten, dan in een compleet verlaten toko.

Groupon review Mio Papa Rotterdam pizza

De pizza was best lekker. Niet een te dikke korst, niet te droog, prima saus, maar geen winnaar. Als je een pizzasnob bent moet je hier niet zijn.

Na de pizza is het tijd voor het nagerecht. Ik ben echt een zoetekauw, dus ik had wel zin in een dessert. Vincent wil liever een likeurtje, maar dit is onbespreekbaar. Het hoorde immers niet bij de deal. We snapten in eerste instantie niet dat de inkoopprijs van een likeurtje duurder kon zijn dan die van een dessert, maar toen het nagerecht op tafel kwam werd dit meteen duidelijk.

Voor het nagerecht kun je kiezen uit twee soorten ijsdesserts:

Tartufo Limoncello: Citroenijs met limoncellosaus, bedekt met schuimvlokjes.

Cassata al pistachio: Room, pistache, vanilla ijs met gekonfijte vruchten.

We zijn voor beide desserts van de kaart gegaan. Man, man, man wat een teleurstelling. Kant-en-klaar horecagroothandel ijs, regelrecht uit de vriezer en te koud geserveerd. De limoncellosaus en de gekonfijte vruchten zijn nergens te bekennen. In plaats daarvan slappe slagroom en wat munt. What’s up met die muntblaadjes? Ik zit dit wel vaker bij middelmatige restaurants. Zijn er überhaupt mensen die dit eten?

Klopt de ervaring met mijn verwachting?

Mijn vriend zei op een gegeven moment: “We zijn gewoon in een tourist trap beland, en dat in onze eigen stad!”. Haha, dit slaat serieus de spijker op z’n kop. We vonden Mio Papà beneden verwachting.

Ondanks dat het personeel vriendelijk was, is het eten bij Mio Papà gewoon niet de moeite waard. Na de drie gangen had ik de rest van de avond nog steeds de smaak van de te vette courgettekoekjes in mijn mond, bah. Daarnaast moeten ze zichzelf echt schamen voor het ijs en de cocktails. Niet OK.

Groupon review Mio Papa Rotterdam bon

Zou ik hier opnieuw gaan eten?

Hier kan ik heel kort over zijn: Nee. Ik zou dit restaurant niemand aanbevelen. Ook niet met een Groupon bon. Ben je in Rotterdam en heb je zin in Italiaans? Geef iets meer uit en ga wel lekker eten bij La Pizza, O’Pazzo, Angelo Betti of de Pizzabakkerij.

Over twee weken gaan we via Groupon lunchen bij Hugh in Rotterdam. Keep you posted!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s